Széchenyi 2020

A Sajtóközleményt a "Tovább" gombra kattintva olvashatja el.

-

Elérhetőségek

Szombathelyi Állatkórház

Cím: 9700 Szombathely,
Bartók Béla Krt. 9/b
Telefon:
+36-94-310-034
E-mail:
info@allatkorhaz.com


Állatorvosi tanácsok

Kullancsbetegség ellenRövidesen itt a tavasz és elkezdődik a kullancsszezon. Ebben a rovatban már többször írtam a kullancsbetegségről, tudományos nevén a babesiosisról. Remélem, az összes kutyatartó felismeri már jellegzetes tüneteit, a kezdeti bágyadtságot és lázat, a jellegzetes véres, kólaszerű vizeletet, valamint a később jelentkező sárgaságot.

Már elérhető Magyarországon egy új, babesiosis elleni védőoltás. A gyártó cég 97%-os hatékonyságot ígér, ami azt jelenti, hogy ezeknél az állatoknál nem, vagy olyan enyhén zajlik le a fertőzés, hogy az érzékelhető klinikai tüneteket nem okoz.

Az első védőoltást bármelyik, fél évesnél idősebb kutya megkaphatja, utána 1 hónap múlva meg kell ismételni. Az emlékeztető oltás utáni védelem 6 hónapig tart, tehát a vakcinázást félévente érdemes elvégezni. Ilyenkor már elég egyetlen alkalom. Az oltás optimális időpontja 1 hónappal a kullancsinvázió kezdete előtt van. A betegség gyakorisága és veszélyessége miatt, nagy jelentősége lehet az új vakcinának.


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Állatkórház - Magyar