Széchenyi 2020

A Sajtóközleményt a "Tovább" gombra kattintva olvashatja el.

-

Elérhetőségek

Szombathelyi Állatkórház

Cím: 9700 Szombathely,
Bartók Béla Krt. 9/b
Telefon:
+36-94-310-034
E-mail:
info@allatkorhaz.com


Állatorvosi tanácsok

ÁllatbiztosításAz állatorvoslás hagyományosan a humán orvoslás mögött lemaradva „kullog”. Általában a jóval fejlettebb „embergyógyászat” módszereit igyekszik átvenni és azokat az állatokra adaptálni. Mindenesetre nincs okunk szégyenkezni. Az utóbbi húsz évben a kisállat-orvoslásban jelentős fejlődés történt. Kialakult megyénként legalább egy-két, a fővárosban több tucatnyi olyan állatgyógyászati centrum, ahol a beteg állatokat magas-frekvenciás röntgennel, Doppleres-színes ultrahanggal képesek vizsgálni. Műtéteknél az ilyen helyeken általános az altatógép használata, tudnak csonttörést is műteni. Sok helyen segít a diagnosztikai munkában laboratórium, ahol rutinszerűen vért is vizsgálnak, hasonlóan a humán kórházakhoz. Ma már elérhető állatok részére a CT, sőt az MR vizsgálat is. Nem ritkaság daganatos betegek esetén a kemoterápia, vagy a sugárkezelés sem. Budapesten specialisták sora pl. állatorvos-szemészek, fogászok, kardiológusok kínálják szolgáltatásukat.

Az örvendetes fejlődés a sokkal magasabb színvonalú ellátás mellett, az állatorvosi költségek erős növekedését is magával hozta. Gyakran látjuk, hogy a kedvenc balesete, vagy előre nem látható betegsége felborítja a család költségvetését, rosszabb esetben a szükséges beavatkozást pénz hiányában nem végeztetik el. Nagyon kellemetlen, és a gyógyító munka rovására mehet, ha anyagi okok miatt szűkítenünk kell az egyébként szükséges kiegészítő vizsgálatok körét.

Ezekre a problémákra kínálhat megoldást a francia April cég új, decemberben bevezetett kutya- macska biztosítása. A nyugat-európai országokban már sikeres (Angliában 20%, Svédországban 60% biztosítja kutyáját, macskáját) betegbiztosítás, mostantól magyar háziállat tulajdonosok számára is elérhető. Ha elterjedne ez a biztosítás, feltétlenül emelné a magyarországi állattartás kultúráját. Ezért javaslom, akit érdekelnek a részletes feltételek, látogasson el a cég honlapjára: www.kutyamacskabiztositas.hu, vagy vegyen szórólapot várónkból.


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Állatkórház - Magyar