Széchenyi 2020

A Sajtóközleményt a "Tovább" gombra kattintva olvashatja el.

-

Elérhetőségek

Szombathelyi Állatkórház

Cím: 9700 Szombathely,
Bartók Béla Krt. 9/b
Telefon:
+36-94-310-034
E-mail:
info@allatkorhaz.com


Állatkórház

Dr. Peresztegi AttilaDr. Peresztegi Attila

1970. december 28-án születtem Szombathelyen. Az általános iskolai tanulmányaimat a Vassurányi Körzeti Általános Iskolában végeztem.

4. osztályos koromban éreztem erős késztetést az állatorvosi hivatás felé, bár akkor úgy gondoltam, hogy az addig látott körzeti állatorvosi életpálya, főként a szarvasmarha praxis lesz az életcélom.( Ekkor még nem hittem, hogy ezen jeles faj kétlábú képviselőivel kell többet foglalkoznom! ).

Ennek szellemében általános iskolai éveimet, az elképzelt szakiránynak megfelelően, 1985 és 1989 között a kőszegi Hámán Kató Mezőgazdasági Szakközépiskolában folytattam. Itt érettségiztem, illetve az 1989-ben megrendezett Országos Szakmai Tanulmányi versenyen elért 3. helyezésemmel felvételi vizsga nélkül nyertem felvételt a budapesti Állatorvos-tudományi Egyetemre.

Felsőfokú tanulmányaimat 1989-től 1994-ig itt végeztem, majd 1994 novemberében szereztem diplomát.

Az egyetem elvégzése után a Szombathelyi Állategészségügyi Intézetben kezdtem dolgozni, először a kórbonctani osztályon, majd 1997-től az itt kialakított PCR laboratórium beüzemelését kaptam feladatul.

Az Állatorvos-tudományi Egyetem szakállatorvosi képzésének keretében 1997 és 1999 közt az állatorvosi mikrobiológia virológus szakán folytattam a posztgraduális tanulmányaimat és szereztem 1999-ben diplomát.

Az intézeti munkakör mellett 1997-től dr. Varjú Gábor kollégámmal a régi állatkórház kisállat rendelőjében dolgoztunk kisállat praxisban.

2000 tavaszán mind az intézeti PCR labor megszaporodó feladatai és elvárásai, mind a folytatott kisállat praxis növekedése miatt úgy döntöttem, hogy feladom az intézeti munkakörömet és csak a praxist végzem.

Az ezt követő években tovább bővült praxisunk, ezért egy önálló, saját kisállat kórház építésébe fogtunk. Emellett a Szent István Egyetem Állatorvosi Karán elindított Kisállat-klinikus szakállatorvosi képzést 2003 és 2006 közt abszolváltam, majd 2006-ban diplomát szereztem.

2005 nyarán végeztünk a kisállat kórház munkálataival, és innentől a kisállat kórházban dolgozom. A napi rendelések, rutin feladatok, lágyszervi műtétek mellett érdeklődési területem a kutyák, macskák mozgásszervi betegségei, csont és ízületi műtétek, megoldások felé irányul.

2013 óta tagja vagyok a Magyar Kisállatortopédiai Egyesületnek, ennek keretében folyamatos ortopédiai és neurológia továbbképzéseken veszek részt, melyen az új eljárások és technikák elsajátítását tartom fő célomnak.

 

Kisállatgyógyász szakállatorvos, virológus szakállatorvos
a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület tagja (www.kisallatortopedia.hu)

Szakterületek:

  • csontműtétek, ortopédia, baleseti sebészet
  • neurológia, gerincműtétek

Telefon: +36 30 9295 848


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Állatkórház - Magyar